Новини DESPRO

11:00 | 29.11.2016

У Хмельовому відбувся перший міні-EdCamp сезону 2016-2017

Більше сотні вчителів з Кіровоградщини та інших регіонів України зібралося в селі Хмельове, Маловисківського району, Кіровоградської області, щоб взяти участь у найбільш інтерактивному, сучасному та динамічному заході для освітян – у міні-ЕдКемпі. Ця зустріч, а також серія з наступних десяти подій, які відбудуться у різних регіонах України, стали можливими за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Посольства США в Україні та компанії Microsoft.

   DSC_8153 (2).JPG 

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернулася Майя Тутаєва – директорка місцевої загальноосвітньої школи, завдячуючи наполегливості котрої захід відбувся саме у Хмелевому. Наступним спікером став засновник EdCamp–Україна, Олександр Елькін, котрий закликав освітян до активної участі у приведенні українських традицій навчання до демократичнішого та якіснішого рівня. Також аудиторію привітали, представниця Посольства США, Олександра Єгорова та представник проекту DESPRO, Олег Баклажов.


DSC_8221.JPG  DSC_8265.JPG


У подальшій програмі заходу Олег Баклажов провів з освітянами обговорення щодо участі вчителів у процесі впровадження реформ на районному та регіональному рівнях, а також щодо того, яким чином реформа освітньої галузі впливає на загальний процес реформи децентралізації.


DSC_8081.JPG


Насичена програма заходу в Хмельовому дозволила учасникам подискутувати над питаннями, що стосуються реформ у галузі освіти, вивчити інноваційні підходи до навчання із залученням інтернет-простору, віднайти шляхи протидії професійному вигоранню вчителя, обмінятися власним досвідом та просто поспілкувались.

 DSC_8302.JPG

EdCamp-Україна є частиною всесвітньої ініціативи з аналогічною назвою. З 2010 року у різних країнах світу відбулось більше 950 заходів для шкільних вчителів.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~O799d