Новини DESPRO

17:24 | 28.02.2017

Міжнародні донори і представники української влади узгодили подальші дії щодо підтримки децентралізації

27 лютого представники донорських організацій, проектів та програм, що займаються підтримкою децентралізації в Україні обговорили подальші плани щодо імплементації реформи з представниками органів законодавчої та виконавчої влади. 

Основною темою зустрічі стала координація спільної діяльності донорських проектів та державних інституцій, а також моніторинг результатів впровадження реформи з децентралізації. 

В ході роботи координаційної сесії представник Швейцарського бюро співробітництва, Крістіан Діслер, презентував структуру Ради донорів та Робочих груп. Зокрема, діяльність даної інституції покликана сегментувати сфери впливу донорських організацій та забезпечити систему комунікації між ними, що дозволить запобігти дублюванню діяльності один одного та підвищить ефективність взаємодії. 

IMAG1440.jpg

Також, співробітник Представництва ЄС в Україні, Бенедікт Геррманн, та швейцарський експерт, Олена Крилова, представили інструмент моніторингу донорської діяльності «Логічна матриця результатів впровадження реформи з децентралізації в Україні». 

IMAG1458.jpg

Після завершення вступної частини, учасники зібрання мали нагоду продовжити активну роботу долучившись до участі в робочих групах за секторальними напрямками, що охоплювали наступні аспекти впровадження реформи: 

  • адміністративно-територіальна реформа та законодавче забезпечення децентралізації; 

  • фінанси та бюджетування органів місцевого самоврядування; 

  • питання місцевої демократії; 

  • проблеми регіонального та місцевого розвитку;

  • надання послуг (послуги житлово-комунального господарства, адміністративні послуги, освіта, охорона здоров’я); 

  • комунікації, навчальні систем та управління знаннями.

У подальшому, представники кожної робочої групи мали нагоду представити отримані в процесі групової роботи напрацювання. До участі в обговорення даних напрацювань та підбиття підсумків заходу долучилися Віце-Прем’єр-Міністр, Геннадій Зубко та Перший заступник Міністра, В’ячеслав Негода.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~GTKLy