Новини DESPRO

13:00 | 20.03.2017

Експерт DESPRO завітав до київської школи з еко-уроком

Починаючи з 2010 року Швейцарсько-український проект DESPRO підтримує пілотні проекти у сфері поводження з твердими побутовими відходами в декількох областях України, проте цього разу експерт проекту, Вячеслав Сороковський, виступив у незвичній для себе ролі, адже його запросили провести урок для учнів спеціалізованої школи № 40 міста Києва. Ініціаторкою проведення зустрічі стала громадська активістка Тетяна Завойська.
«Пропозиція провести заняття для школярів була для мене зовсім несподіваною, бо зазвичай проект DESPRO працює з дорослою аудиторією: посадовцями, представниками місцевого самоврядування, жителями міських та сільських громад. Я навіть трохи вагався, але цікавість та бажання підтримати корисну ініціативу взяли гору», – поділився враженнями Вячеслав Сороковський.


IMG_1694.JPG


Події, що відбувалися у 2-В класі київської школи № 40 радше можна назвати захопливим інтерактивним спілкуванням, ніж шкільним уроком. Протягом 45 хвилин діти встигли обговорити з експертом основні правила поводження з твердими побутовими відходами, з’ясувати чим вони відрізняються від звичайного сміття та дізнатися про швейцарський досвід вирішення проблеми ТПВ. 

Окрім цього, школярі із захопленням грали в гру «Сортуй!», що дозволила на власному досвіді пересвідчитися, що сортування відходів на різні фракції дозволяє не лише зберегти довкілля, але й використати придатні для цього матеріали у вторинному виробництві.


IMG_1770.JPG 

«Мене приємно вразило те, що діти досить добре обізнані в питаннях сортування відходів. Школярі знають, що батарейки та лампочки потрібно утилізувати в особливий спосіб, а з відходів рослинного походження можна виготовляти компост», – зазначив Вячеслав Сороковський


IMG_1873.JPG


Подія залишила по собі безліч позитивних емоцій та приємних вражень, як у дітей, так і у дорослих, а також беззаперечно довела, що екологічну свідомість цілком можливо формувати з дитинства, використовуючи при цьому нестандартні підходи та методи, що здатні по-справжньому захопити школярів та пробудити в них справжню цікавість.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~ZisQU