Новини DESPRO

11:58 | 16.07.2018

Розпочався тренінг від DESPRO “Жінки-лідери у місцевому самоврядуванні”

Протягом 3 днів активістки, працівниці сільських, районних, міських рад, закладів освіти говоритимуть про залученість жінок у втілення реформи з децентралізації, міфи і гендерні стереотипи, ролі жінок у суспільстві, законодавчі аспекти забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків, залучення жінок до прийняття рішень на державному та місцевому рівнях.
IMG_5667.jpg
Учасниці тренінгу приїхали з 14 областей України та, здебільшого, є представницями новоутворених об’єднаних громад, що прагнуть розвиватись та активно переймати досвід інших ОТГ. Зокрема – управлінський досвід жінок-лідерок на місцях.
IMG_5411.jpg
- Цим тренінгом ми відкриваємо нову сторінку DESPRO, адже до цього ми не займались темою жінок-лідерок в нашому проекті, - зазначила під час свого виступу керівник Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO Оксана Гарнець - Жінки мають усі необхідні здібності для здійснення управлінських функцій. Ми сподіваємось, що у такий спосіб нам вдасться сформувати активну жіночу спільноту, що залучить якнайбільше жіноцтва до участі у місцевому самоврядуванні.
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~OJv1h