Новини DESPRO

10:33 | 25.09.2018

DESPRO долучився до Рішельєвських академічних читань

В Одесі відбулися Х Рішельєвські академічні читання на тему «Державна служба: традиції та інновації». Щороку під час читань державні службовці, службовці місцевого самоврядування, експерти, дослідники, практики обговорюють практичні аспекти функціонування і розвитку державної служби та служби в органах місцевого самоврядування з акцентом на тому, що і як треба робити, щоб публічна служба ставала кращою та ефективною. 

Цьогорічні Х Рішельєвські академічні читання були сфокусовані на таких темах:

  • уроки історії становлення та традиції української державної служби;

  • досягнення та виклики в здійсненні реформи державної служби;

  • реформа і наука: як забезпечити реальний попит на наукові дослідження у галузі «Публічне управління та адміністрування»;

  • державна служба та виклики публічності;

  • кадрова спроможність реформи децентралізації. 


IMG_0263.jpg

В рамках дискусійної панелі «Децентралізація: кадри вирішують все?», керівник Швейцарсько-українського проекту DESPRO Оксана Гарнець презентувала продукти та сервіси проекту DESPRO для розвитку кадрового потенціалу в умовах реформи. 

Зокрема, учасники заходу мали нагоду ознайомитися з досвідом впровадження комплексної навчальної програми Школа місцевого самоврядування DESPRO та діяльністю онлайн-платформи Спільнота практик: сталий розвиток, в рамках якої здійснюється співпраця DESPRO з Національним агентством України з питань державної служби. 

"В умовах впровадження реформ та інформаційного розвитку суспільства успішними є ті фахівці, які постійно працюють над вдосконаленням своїх професійних якостей. Саме для таких українців проект DESPRO створює можливості навчання та підвищення свого фахового рівня", - зазначила під час дискусії Оксана Гарнець.

IMG_0146.jpg


Під час воркшопу, який став частиною Х Рішельєвських академічних читань, відбувся тренінг «Оцінювання 2018: роль та місце HR-комунікації» для керівників служб управління персоналом на державній службі. 

Учасникам заходу було презентовано інформаційно-управлінський ресурс «Ключові показники ефективності» на “Спільноті практик: сталий розвиток" DESPRO. 

Усі матеріали, що можуть бути використані службами управління персоналом для організації внутрішнього навчання, розміщено на ресурсі “Спільнота практик: сталий розвиток".

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~yPchG