Новини DESPRO

17:40 | 07.11.2018

Круглий стіл на Вінниччині: якими є перспективи співробітництва територіальних громад?

9 листопада у Вінниці відбудеться круглий стіл «Впровадження Закону України "Про співробітництво територіальних громад": стан та перспективи розвитку».

Закон «Про співробітництво територіальних громад» є чинним з липня 2014 року. Вже станом на жовтень 2018 року 1050 громад стали користувачами інструменту міжмуніципального співробітництва. За даними Мінрегіону ці громади створили 263 проекти в сферах ЖКГ, благоустрою, пожежної безпеки, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення.


Вінницька область є другою в Україні за кількістю втілених проектів міжмуніципального співробітництва (55), поступаючись лише Полтавській (85).


Мета круглого столу – створити майданчик для закріплення успішних практик співпраці громад Вінниччини та напрацювати нові ідеї для подальшого використання інструменту міжмуніципального співробітництва в області.


Учасники круглого столу: народні депутати України, представники Вінницької обласної ради, Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, представники районних рад та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування Вінницької області, експерти.


Захід проводиться Комітетом Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за підтримки проекту «Реформа управління на сході України II», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини та Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.


Місце: готель «Франція», вул. Соборна, 34, м. Вінниця

Час: 10.00 – реєстрація, 10.30 – початок дискусії, 14.00 – обід

Акредитація ЗМІ триває до 8 листопада 15.00 за телефоном +38 068 2414290

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~8Quib