Новини DESPRO

13:16 | 27.03.2019

Тренінг з інтерактивних методик викладання для випускників Школи місцевого самоврядування DESPRO

З 25 по 29 березня у Києві триває тренінг з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії від Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.




Мета тренінгу - розширення тренерських можливостей активних представників об’єднаних територіальних громад. Тренерами заходу є Мартина Боґачик та Анна Кертичак з Фонду “Освіта для демократії” (Fundacja Edukacja dla Demokracji) і Юрій Степанець зі спілки “Громадські ініціативи України”.




Учасники тренінгу навчаються методикам та технікам проведення, планування і оцінки тренінгів, здобувають комунікативні навички тренера. Крім того, учасники одразу зможуть застосувати здобуті знання на практиці, підготувавши свої власні короткі тренінги для колег. Пробні тренінги потому будуть детально обговорені учасниками та експертами з особливим акцентом на використані методи. Як зазначає тренер Анна Кертичак: “Ми дуже зосереджені на тому, щоб не змішувати методів. Кожний має свої особливості та задачі. Для майбутніх тренерів дуже важливо бачити різницю та розуміти, коли який метод застосовувати”.




Учасниками тренінгу є відібрані випускники Школи місцевого самоврядування DESPRO - 2018. Активні та амбітні випускники тренінгу будуть запрошені провести навчальні сесії з власних кращих практик в межах наступної Школи місцевого самоврядування DESPRO. Таким чином тренінг для тренерів є частиною комплексного підходу DESPRO до навчання лідерів громад та важливим кроком для забезпечення сталості позитивних змін у професійній спроможності представників місцевого самоврядування в Україні.

Тренерка Мартина Боґачик відмічає високу мотивацію випускників Школи DESPRO та важливість комунікації у втіленні змін: “Для учасників дуже важлива практика - як використати знання не лише у якості майбутніх тренерів. Вони уже розуміють необхідність пропонування інтерактивних методів для роботи з громадськістю, є таке усвідомлення, що людей треба включати у прийняття рішень у громадах, пропонувати партисипативні процеси, тобто все не обов’язково вирішується традиційним методом - через засідання ради чи колективу”.




Тренінг з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії триватиме до 29 березня 2019 р.

Підписуйтеся на сторінку DESPRO у мережі Facebook та дізнавайтеся новини проекту першими!

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~hLpO9