Новини DESPRO

16:24 | 29.03.2019

Завершився тренінг для тренерів від DESPRO

29 березня завершився тренінг для тренерів з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії від Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.

Тренінг мав на меті розширення тренерських можливостей активних представників об’єднаних територіальних громад, та розкрив численні методики та техніки проведення, планування і оцінки тренінгів, допоміг учасникам розвинути комунікативні навички тренера.




Учасниками тренінгу стали успішні та активні випускники Школи місцевого самоврядування DESPRO 2018, які мають амбіції стати тренерами та ділитися кращими практиками розвитку своїх громад. Таким чином тренінг для тренерів є частиною комплексного підходу DESPRO до навчання лідерів громад та важливим кроком для забезпечення сталості позитивних змін у професійній спроможності представників місцевого самоврядування в Україні.

Тренери заходу - Мартина Боґачик та Анна Кертичак з Фонду “Освіта для демократії” (Fundacja Edukacja dla Demokracji) і Юрій Степанець зі спілки “Громадські ініціативи України”.




Наскрізною темою для учасників стало залучення своїх громад до діалогу та процесу прийняття рішень. Тренінг дав саме ті методи та інструменти, які допоможуть представникам місцевого самоврядування дієво комунікувати з громадами.

"Тренери працюють над тим, щоб навчити методів, які допомагають залучати людей, не просто лекцій чи презентацій. Якщо людей правильно запитати - вони підкажуть, що хочуть, яких цілей досягнути, якого результату, яким чином, коли, з ким тощо", - Юрій Степанець, тренер.




"Дуже добре залучати людей, щоб вони знайомилися, а також ділилися своїм досвідом. Я вподобав декілька методів та уже готовий використовувати їх у своїй громаді", - Олександр Матюшенко, Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, Степанівська селищна ОТГ Сумської області.

"Методи, які ми розглядали на тренінгу будуть дуже корисними на громадських слуханнях і допоможуть почути ідеї, про які навіть не задумуєшся сам", - Світлана Неіленко, Перший заступник сільського голови, Омельницька сільська ОТГ Полтавської області.




"Приємно, що тренінг був добре структурований та позитивно емоційно завантажений, усі добре комунікували між собою - і втоми не було взагалі!", - Жанна Назаровська, начальник відділу економіки та інвестицій, Глуховецька селищна ОТГ Вінницької області.

Щоб отримувати розсилки новин та анонсів від проекту DESPRO – підписуйтеся на отримання розсилки, заповнивши форму.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~mk9mJ