Дніпропетровська обласна рада спільно з швейцарсько-українським проектом DESPRO та ДРІДУ НАДУ при Президентові України відкриє «Школу місцевого самоврядування» для навчання управлінців різних рівнів, депутатів місцевих рад та громадських діячів. До навчання, яке вестиметься дистанційно та триватиме протягом трьох місяців, планується залучити близько 1200 осіб. 

" /> На Дніпропетровщині з’явиться Школа місцевого самоврядування
03.04.2015

На Дніпропетровщині з’явиться Школа місцевого самоврядування

Дніпропетровська обласна рада спільно з швейцарсько-українським проектом DESPRO та ДРІДУ НАДУ при Президентові України відкриє «Школу місцевого самоврядування» для навчання управлінців різних рівнів, депутатів місцевих рад та громадських діячів. Проект реалізується за ініціативи голови облради Євгена Удода для професійного росту представників місцевого самоврядування регіону та для успішного впровадження децентралізації влади. До навчання, яке вестиметься дистанційно та триватиме протягом трьох місяців, планується залучити близько 1200 осіб. 2 квітня відбулося засідання робочої групи щодо реалізації пілотного проекту.

DSCN1422.jpg

«Ми не просто голослівно заявляємо, що нам потрібна децентралізація, а робимо конкретні кроки у цьому напрямку. В області вже працюють чотири міжнародні проекти, які забезпечують навчання кількох тисяч представників місцевого самоврядування. Досвідом місцевого розвитку з нами діляться країни, які давно пройшли шлях перетворення і являються успішними і заможними – Німеччина, Канада, Швейцарія, Польща. І ми чекаємо на розширення подібної співпраці. При цьому головне – не просто отримати знання та рекомендації від міжнародних партнерів, а використовувати їх у повсякденній роботі. Тоді це принесе дійсно вагомі результати та користь. Також необхідно прискорити затвердження децентралізації на законодавчому рівні і внести відповідні поправки до Конституції», – підкреслив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Унікальність пілотного проекту полягає у тому, що за короткий термін безкоштовно та без відриву від роботи люди у онлайн форматі отримають необхідні знання щодо основних завдань реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади. Крім того планується дослідне моделювання перспективних планів об’єднання територіальних громад, надання рекомендацій щодо соціально-економічних аспектів цього процесу та максимального залучення громадськості до них. Очікується, що після пілотного впровадження, зазначеним курсом буде охоплено усіх працівників місцевого самоврядування в області.

Нагадаємо, облрада залучила до навчання представників органів місцевого самоврядування Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Фонд Ганса Зайделя (Німеччина), Гуманітарну академію ім. Александра Гейштора (Польща), проект «Місцевий економічний розвиток міст України» (Канада). Зараз тривають консультації з Польсько-Американським Фондом Свободи та польським Фондом міжнародної солідарності з приводу розробити оптимальної моделі децентралізації влади та втілення її в окремому регіоні.


Прес-служба Дніпропетровської обласної ради