Новини DESPRO

15:30 | 06.03.2015

Пальма першості по стратегічному плануванню залишається за 4 сільськими громадами

4-5 березня 2015 року у м. Ірпінь проект DESPRO успішно провів перший із серії семінарів зі стратегічного планування для представників сільських громад-переможців минулорічного конкурсу з розробки стратегій місцевого розвитку.

Предметом першого семінару стала організація процесу стратегічного планування з акцентом на методики збору даних щодо соціально-економічного та екологічного стану території. Іншими словами, учасникам були надані пояснення щодо підготовки аналітичного звіту із використанням різних джерел інформації (статистичних даних, фахових видань, опитування громадської думки та творчих робіт школярів).

IMAG0836.jpg

Заняття відбулось у формі семінару-тренінгу з елементами лекції, активних дискусій та роботи у групах. Слід зазначити, що відмінною рисою цього заходу була вправа під назвою “Розтопити лід”, мета якої полягала у налагодженні дружньої атмосфери для навчання, швидкого знайомства один з одним і налаштування на цікаву й продуктивну роботу.

IMAG0855.jpg

Під час занять простежувалась висока активність з боку представників усіх громад ― досить бурхливі дискусії і обговорення засвідчили про відповідний рівень мотивації учасників і бажання покращити життя у своїй громаді.

IMAG0853.jpg IMAG0894.jpg

IMAG0881.jpg IMAG0890.jpg

Крім того, у результаті роботи в групах, кожна громада розробила і представила свій план заходів зі збору інформації та проведення додаткових досліджень, які будуть пізніше представлені у вигляді загального звіту експертам Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO.

IMAG0901.jpg IMAG0949.jpg

IMAG0928.jpg

Підтримуючи ініціативи територіальних громад щодо організації процесу стратегічного планування на місцевому рівні, проект DESPRO сприятиме розробці досконалих стратегій, а відтак – сталому розвитку територіальних громад в Україні.

IMAG0993.jpg

Довідково:

Головною метою проведення семінарів є надання територіальним громадам теоретичних та практичних засад з організації процесу стратегічного планування на місцевому рівні. Навчання розподілено за наступними тематиками:

Семінар 1: Організація процесу збору інформації;

Семінар 2: Проведення аналізу та обробки отриманих даних;

Семінар 3: Підготовка стратегічних планів;

Семінар 4: Місцеві проекти розвитку.

Учасники заходу ― члени комітетів (робочих груп) зі стратегічного планування територіальних громад-переможців з 4 областей – Вінницької, Полтавської, Сумської та Дніпропетровської.

IMAG0983.jpg

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~cgULE