Новини DESPRO

21:02 | 22.06.2010

Проект DESPRO розширює коло експертів та ініціює широке обговорення реформ у державі

Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO створив Експертно-консультативну Раду проекту, на яку запросив провідних експертів у галузі місцевого самоврядування, регіонального розвитку, державного управління, інформаційних технологій тощо.

Мета Ради – забезпечити відкритість у діяльності проекту та врахувати експертну та громадську думку у процесі впровадження проекту DESPRO. Основними завданнями експертів Ради буде підготовка аналітичних матеріалів у сфері регіональної політики, місцевого самоврядування та децентралізації, представлення інтересів громадянського суспільства у роботі проекту DESPRO, підготовка пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення нормативно-правових актів тощо.  

Перше засідання Експертно-консультативної Ради відбулось 23 червня 2010 року у м. Київ. Члени новоствореного дорадчого органу обговорили актуальні проблеми у сфері децентралізації та місцевого самоврядування, а також організаційні питання.

Експерти зійшлися на думці, що обговорення настільки важливих та наболілих для країни питань мають відбуватися із залученням представників влади, широкої громадськості та ЗМІ. Подібні експертні зустрічі попередньо плануються проводити щоквартально. А у проміжки між ними члени Ради готуватимуть практичні рекомендації щодо удосконалення запропонованих нових керівництвом держави програм.

У засіданні Експертно-консультативної Ради проекту DESPRO взяли участь наступні експерти:
Анатолій Ткачук (Голова Інституту громадянського суспільства);
Ігор Коліушко (Голова правління Центру політико-правових реформ);
Анатолій Чемерис (Директор Центру Європейського Менеджменту);
Юрій Ганущак (Експерт DESPRO);
Анжела Малюга (Завідувач секретаріату Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування ВРУ);
Віталій Малащенко (віце-президент, Національна академія державного управління при Президентові України);
Дмитро Васильєв (Комунікаційна агенція Паблісіті Україна) та інші.
 

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~vDxzB