Новини DESPRO

12:32 | 03.12.2010

Круглий стіл «Місцеве самоврядування: сучасний стан і перспективи розвитку»

Круглий стіл «Місцеве самоврядування: сучасний стан і перспективи розвитку» відбувся 2 грудня у м. Києві. Захід був організований Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у співпраці з Національною Академією Державного Управління з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Головною метою круглого столу було визначення та обговорення основних підходів, пріоритетних завдань та перспектив реформування місцевого самоврядування в Україні.  Викладачі, докторанти, аспіранти та слухачі НАДУ обговорили проблеми сучасного стану місцевого самоврядування, кадрового забезпечення розвитку місцевого самоврядування та перспективи реформування системи органів місцевого самоврядування. Доповідачами виступили Ольга Боднар (перший заступник голови комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування), Василь Куйбіда (депутат Львівської обласної ради), Володимир Удовиченко (міський голова м. Славутич Київської області), Валерій Воротін (радник директора Національного інституту стратегічних досліджень), Олександра Васильєва (професор НАДУ), Вячеслав Сороковський (експерт проекту DESPRO).

Обговорення показало, що перешкодою для розвитку дієздатної територіальної громади є не стільки недосконалість законодавчого забезпечення місцевого самоврядування, скільки бездіяльність голів міст чи селищ. Розвиток регіонів, децентралізація влади та професіоналізація служби в органах місцевого самоврядування повинні залишатися не лише на рівні гасел, але й впроваджуватися в життя. За результатами обговорення учасники розробили рекомендації, які будуть передані на розгляд Комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~vRpSk