Новини DESPRO

13:31 | 14.03.2012

DESPRO звітувався про досягнення в Криму

На координаційній зустрічі донорів міжнародної технічної допомоги, яка відбулась 14 березня у місті Сімферополь, експерт з підтримки національної політики проекту DESPRO, Марина Бриль презентувала досягнення проекту за 2011 рік та ознайомила присутніх з динамікою діяльності на 2012 рік щодо проектів сільського водопостачання, поводження з твердими побутовими відходами, управління знаннями та підтримки національної стратегій реформ.
Вирішення проблем з водопостачанням у сільських місцевостях АР Крим є однією з найважливіших задач, що стоять перед урядом республіки. Про це повідомила міністр економічного розвитку і торгівлі Автономної Республіки Крим Світлана Верба.
За її інформацією, на сьогоднішній день багато районів автономії мають труднощі з водопостачанням, 54 населених пункти досі користуються привозною водою.
При цьому міністр позитивно оцінила роботу Швейцарсько-Українського Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO), який здійснює співфінансування проектів сільських громад з облаштування систем водопостачання, і закликала райони Криму взяти в ньому активну участь.
М. Бриль наголосила, що масштаб проектів зріс до 990 тис. грн. (середня вартість одного проекту) у другій фазі відносно 160 тис. грн. середньої вартості в першій фазі. Також зросла активність громад: співвідношення внесків DESPRO, громад та місцевих бюджетів у другій фазі становить 23%, 65% і 12%. Тоді як у першій фазі це співвідношення було 54%, 29% і 17% відповідно. Тобто кількісний внесок у грошовому еквіваленті DESPRO не зменшився, але у відсотковому співвідношенні внесок став на 30% менше, тоді як спільноти стали мобілізувати значно більше ресурсів.
«Питання сільського водопостачання стоять дуже гостро. Цим потрібно займатися, щоб у вашому регіоні були створені комфортабельні умови для життєзабезпечення. Від цього залежить подальше вирішення всіх інших проблем», - підкреслила міністр, звертаючись до представників міст і районів.
Також Світлана Верба повідомила, що урядом Криму прийнято рішення щодо модернізації діючої системи водоканалів у автономії.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~PIERY