Новини DESPRO

12:19 | 24.04.2012

Децентралізація та врядування

Семінар-практикум «Децентралізація та врядування», метою якого була презентація та обговорення комплексу навчальних модулів для державних службовців та службовців органів місцевого самоврядування, пройшов 24 квітня у готельному комплексі «Пуща Лісова», с. Мощун, Київська область.

Експерти та науковці обговорили комплекс навчальних модулів «Децентралізація та врядування» в ході семінару-практикуму, організованому Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проектом ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку».

Комплекс навчальних модулів розроблений у 2011-2012 роках за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Його мета – сприяння процесу децентралізації та розвитку місцевого самоврядування в Україні шляхом зміцнення інституційного потенціалу органів місцевого самоврядування та їхньої спроможності виконувати нові повноваження, надані їм в процесі децентралізації. Навчальні матеріали охоплюють такі важливі питання як місцеве самоврядування та децентралізація, місцеві бюджети, розроблення публічної політики та управління публічними проектами, соціальна мобілізація для сталого місцевого розвитку, впровадження систем управління якістю адміністративних послуг, реформування систем управління житловою нерухомістю у населених пунктах та інші.

Близько 40 учасників, включаючи представників Верховної Ради України, Національної академії державного управління при Президентові України, Школи вищого корпусу державної служби, Асоціації міст України, Інституту громадянського суспільства, Центру політико-правових реформ, Асоціації агенцій регіонального розвитку, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» почули презентації авторських колективів навчальних модулів для підвищення кваліфікації державних службовців та органів місцевого самоврядування та обговорили напрямки їхнього майбутнього застосування.

Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~4Wbsp