Новини DESPRO

15:07 | 13.06.2012

Завершення навчального курсу «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку» та продовження роботи спільноти практиків «Інновації в місцевому самоврядуванні»

Фінішував курс дистанційного навчання «Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку», що впроваджувався Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню та Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у співпраці з Національною академією державного управління.

904 слухачі отримали унікальну можливість удосконалити свої знання з проектного менеджменту та отримати відповіді на запитання щодо розробки проектів та програм розвитку, використовуючи для он-лайн спілкування е-платформу «Спільнота практиків: інновації у місцевому самоврядуванні».

Протягом перших тижнів учасники ознайомилися із питаннями:
•    Реформи та пріоритети у місцевому самоврядуванні
•    Проблеми громади – Як виявити? Хто має вирішувати?
•    Методологія здійснення соціально-економічного аналізу за проблемними аспектами, на вирішення яких спрямований проект (SWOT, GAP, іт.д.)
•    Відповідність цілей і завдань проектів, які розробляються, місцевій стратегії розвитку адміністративно-територіальної одиниці
•    Зацікавлені сторони – різне бачення однієї проблеми
•    Критерії інноваційності проекту
•    Cистемність запропонованих трансформацій
•    Забезпечення нормативного закріплення запропонованих трансформаційних перетворень

Науковці-практики в сфері місцевого самоврядування, викладачі регіональних інститутів Національної академії державного управління при Президентові України, працівники Державного фонду та експерти проекту DESPRO протягом двох місяців ділилися досвідом щодо інновацій в місцевому самоврядуванні, оцінювання успішності проектів та моніторингу їх реалізації.

За результатами курсу дистанційного навчання слухачам будуть видані сертифікати про опанування курсу. Також планується видання навчального посібника на основі матеріалів, що використовувалися в процесі навчання та консультування.

Завершення курсу не означає завершення комунікації учасників курсу: спільнота практиків «Інновації в місцевому самоврядуванні» продовжуватиме спілкування за допомогою Міжрегіональної інформаційно-освітньої мережі «Ефективна держава» для обговорення та розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування. 

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~fWEGo