Новини DESPRO

15:10 | 28.11.2012

DESPRO підводить підсумки успішної діяльності у другій фазі (2010-2012)

 Форум партнерів Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO відбувся 28-29 листопада у м. Ялта. 

Під час заходу були підведені підсумки діяльності у ІІ фази та окреслені основні напрями діяльності DESPRO у наступній ІІІ фазі (2013-2017), яка передбачає розширення тематичних сфер та географії діяльності, а також збільшення внеску DESPRO у співфінансування місцевих проектів. 
Зокрема, крім підтримки проектів з водопостачання та поводження з твердими побутовими відходами, DESPRO у третій фазі пілотуватиме проекти з водовідведення у сільській місцевості, а також міжмуніципальні проекти з водопостачання. Передбачається, що географія діяльності охопить додаткові райони у цільових регіонах проекту. Також планується долучити до співпраці з проектом ще одну область. У третій фазі DESPRO підтримуватиме більш масштабні проекти, які охоплюють послугою водопостачання все село. 
Під час Форуму обговорювалися питання застосування успішного досвіду партнерів DESPRO у сфері децентралізації та місцевого самоврядування; включення моделей надання послуг децентралізованим шляхом до стратегії регіонального розвитку; участь DESPRO в підтримці реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіальної реформи в Україні.
Автономна Республіка Крим є надійним партнером DESPRO з 2007 року. DESPRO підтримує місцеві проекти з покращання водопостачання у трьох районах – Бахчисарайському, Ленінському та Нижньогірському. Завдяки плідній співпраці DESPRO з громадами та місцевою владою протягом шести років покращено умови життя (забезпечено якісним водопостачанням) 15 727 мешканців півострова.
Слід зазначити, що проект "Заміна мережі водопостачання в с. Фрунзе Нижньогірського району АР Крим" став переможцем Кримської акції "Успіх року 2012" в номінації "Кращий регіональний проект".
У рамках Форуму відбувся брифінг для представників республіканських ЗМІ, під час якого журналісти мали змогу одержати коментарі:
Гуідо Белтрані (Директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні); 
Азіза Абдуллаєва (Заступника Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим); 
Ігоря Яговдика (Заступника Голови Сумської обласної державної адміністрації); 
Оксани Гарнець (керівника Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO).
на фото: брифінг для представників ЗМІ  за участі п. Гуідо Белтрані 
на фото: брифінг для представників ЗМІ  за участі п. Ігоря Яговдика 
на фото: брифінг для представників ЗМІ  за участі п. Оксани Гарнець
Коротке посилання на новину: http://despro.org.ua/~34zYH