Новини DESPRO

08:04 | 17.04.2013

Жванія: Україна має провести реформу децентралізації влади

Україна має розпочати глобальну реформу децентралізації влади. Про це заявив голова парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія під час зустрічі з директором Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані та керівником проекту DESPRO в Україні Оксаною Гарнець.

«Це серйозний крок для нашої країни. Зараз ми шукаємо підтримку на всіх рівнях – і в парламенті, і в уряді», – зауважив Жванія.

Оксана Гарнець повідомила, що проект DESPRO працює з 2007-го року і його метою є підтримка децентралізації в Україні. «Одне з наших завдань – побудувати систему, у якій ресурси з центрального бюджету будуть використовуватися меншою мірою», – повідомила Гарнець.
При цьому Жванія підкреслив, що Україна має бути не лише реципієнтом, але і донором програми.


У свою чергу Гуідо Бельтрані зазначив, що завдання проекту – максимально наблизити місцеву владу до людей, а не просто перенести досвід Швейцарії в Україну. «Багато реформ є технічними, а не політичними. Їхня мета – балансування компетенцій та відповідальностей», – сказав Бельтрані. Він підкреслив, що зі свого боку готовий надати всю технічну підтримку в реалізації програм з децентралізації влади в Україні.

Фото Володимира Струмковського

За матеріалами прес-служби Д. Жванії

Коротке посилання на новину: https://despro.org.ua/~6Zfpi